AllanHalme.net

Ohjelmistoyrittäjä – Software Developer and Architect – Deux Oy  Varpu Works Oy Books, photography, cello, mandolin, irish bouzouki, piano, guitar. Minusta 🇫🇮 About me 🇦🇺

Facebook Twitter Instagram LinkedIn LibraryThing AllanHalme.net

Minä

(Juttu vuodelta 2017, tarttis varmaan päivittää …)

41-vuotiaana Espoossa

41-vuotiaana Espoossa

[This page in English]

Olen 41-vuotias (nyk. 46 …) paljasjalkainen espoolainen, alun perin Latokaskesta, nyttemmin Kivenlahdesta. Olen naimisissa ja minulla on kaksi 14- ja 11-vuotiasta poikaa. Isäni on myös espoolainen ja äitini on australialainen. Olen sekä Suomen että Australian kansalainen ja äidinkieleni ovat englanti ja suomi ja puhun englantia poikieni kanssa.

2-vuotiaana Pakistanissa

2-vuotiaana Pakistanissa

Isäni palveli uransa (siviilinä) YK:ssa ja asuin lapsuuden ulkomailla Pakistanissa, Israelissa ja Syyriassa. Lukion kävin Lauttasaaren yhteiskoulussa ja siitä lähtien olen asunut Espoossa, lukuunottamatta yhtä vuotta Helsingin Kalliossa ja yhtä kahden vuoden Kanada-jaksoa.

Aloitin tietojenkäsittelytieteen opinnot Helsingin yliopistossa 1993 käytyäni armeijan heti lukion jälkeen. Olen reservin vänrikki. Internet-huuma veti mukanaan töihin ennen kuin valmistuin ja valmistumiseni lopulta venyi aina vuoteen 2010. Olen nyt onnellisesti filosofian maisteri ja pääsen kehuskelemaan, että minulla on suvun pisin akateeminen koulutus: 17 vuotta.

Muutaman vuoden olin Nokia Telecommunicationsilla ohjelmistoinsinöörinä ja vuosina 2000-2001 sain olla mukana Mato Valtosen WapIT-firmassa, joka oli varsinainen aikaansa edellä oleva mobiiliseikkailu. Mato kirjoitti siitä ajasta kirjan Noh sanoi naakka ku nokka katkes, ihmeelliset seikkailuni uusmediamaailmassa, jonka käänsin englanniksi The Wapit Story.

Työskentelin Accenturella konsulttina ja johtajana seitsemän vuotta ja Nokialla insinöörinä ja johtajana kolmessa eri pestissä yhteensä myös seitsemän vuotta, viimeksi 2011-2013 Kanadassa Nokia Vancouverin toimiston vetäjänä. Siitä lähtien olen ollut ohjelmistoyrittäjä ja yritykseni Varpu Works suunnittelee ja toteuttaa mobiilisovelluksia ja -palveluja.

Lisää tietoa urastani löytyy LinkedIn-profiilistani.

Porkkalanniemi

Porkkalanniemi

Harrastan valokuvausta – lähinnä maisema- ja luontokuvausta. Olen ahkera kuvaamaan sekä kännykkäkameralla että “oikeilla” kameroilla. Kuviani julkaisen pääosin Facebookissa (Photography-albumi sekä uusi Photo Allan -profiili) ja Instagramissa (allanrh) – aiemmin myös Flickrissä. Suunnittelen myös näyttelyä ja valokuvataulujen myyntiä jossakin vaiheessa.

Olen aina ollut intohimoinen kirjojen lukija ja keräilijä. Aina on kulunut paljon scifiä (vähemmän fantasiaa) ja aikuisena myös paljon tietokirjallisuutta. Aihealueet vaihtelevat paljon, mutta eräinä kantavina teemoina ovat olleet esim. historia, valtiotiede, ja evoluutio. Viimeaikaisista kirjoista mainitsemisen arvoisia ovat Homo Deus sekä SPQR. Kirjakokoelmani on melkein kokonaan listattu LibraryThing-profiilissani. (Jos tuonne menee, kannattaa painaa “Covers”-nappia niin saa paremman yleiskuvan.)

Kesäisin harrastan myös RC-autoilua. Nuorempana jaksoin myös rakentaa ja lennättää lennokkeja. Videoitani voi katsoa YouTuben RC Foobar -kanavallani.

Selloa soittaessa

Selloa soittaessa

Kun täytin 40, minun piti ostaa moottoripyörä. Tästä perinteikkäästä suunnitelmasta huolimatta kävi kuitenkin niin, että ostin sellon. Soitin pianoa ja saksofonia nuorena, mutta aikuisiässä soitto jäi. Nyt olen taas palannut musiikkia soittamaan ja soitan nykyään selloa, pianoa, kitaraa, ja klarinettia. Aika paljon soittaminen on oikeastaan luonteeltaan opettelua ja harjoittelua, mutta sitäkin rakkaampaa ja nautinnollisempaa.

Ilmastonmuutos ja ihmiskunnan puutteellinen reagointi siihen on huolestuttanut ja hätäännyttänyt minua jo vuosia. Asun Kivenlahdessa ja meri on lähellä ja sitä katsellessa mietin, että lapseni ja lapsenlapseni tulevat näkemään sen, että näillä näkymin tänne rakennetaan vielä elinaikanani merivalli, kun meren pinta nousee kymmeniä senttejä tai jopa metrinkin tai enemmän. Vancouverissa jo näin, että merivallia oli rakennettu, ja meri oli siitäkin läikkynyt yli. Jos olet näin pitkälle jo lukenut, käy tämän jälkeen katsomassa tämä video, jossa David Roberts valaisee, mihin ollaan ihmiskuntana tällä planeetalla menossa, ilman riittäviä toimia.

Politiikkaan päätin pyrkiä kesällä 2016, kun silloin mietin tulevia kuntavaaleja. Vihreä Liitto on minun puolueeni lähinnä kolmesta syystä. Ensinnäkin, nimensä ja aatteensa puolesta se asettaa ympäristön ja ilmastonmuutoksen tärkeään asemaan. Toisekseen, se ei suoranaisesti edusta tiettyä talousajattelun aatesuuntaa (“vasen” vs “oikea”), vaan valitsee kuhunkin tilanteeseen sopivasti ratkaisut eri ongelmiin. (Vihreät ovatkin “tiedepuolue“, joka “ajaa tutkittuun tietoon perustuvaa politiikkaa”.) Kolmanneksi, se on nähdäkseni selvästi suvaitsevaisin kaikista Suomen puolueista monikulttuurisuutta ja ulkomaalaistaustaisia suomalaisia kohtaan (tähän lasken kylläkin mukaan RKP:n, mutta en puhu ruotsia) eli on tältäkin osin lähimpänä omia arvojani.

Jos haluat olla yhteydessä, laita viestiä vaikkapa Facebookissa.

Lopuksi vielä lista kaikista paikoista, joista löytää juttujani ympäri nettiä:

• Nettisivut allanhalme.net – “you are here”
• Yritykseni Varpu Works Oy
Facebook, henk. koht. profiili
Facebook, poliitikko-sivu
LinkedIn – urani ja ansioluetteloni
RC Foobar – kauko-ohjattavat autot
LibraryThing – kirjani
Last.fm – kuuntelemani musiikkia

Valokuvaus

Instagram
• Facebook, Photography-albumi
• Facebook, Photo Allan
Flickr