AllanHalme.net

Ohjelmistoyrittäjä – Software Developer and Architect – Deux Oy  Varpu Works Oy Books, photography, cello, mandolin, irish bouzouki, piano, guitar. Minusta 🇫🇮 About me 🇦🇺

Facebook Twitter Instagram LinkedIn LibraryThing AllanHalme.net

Turvapaikanhakijoiden tukena

Facebookissa toimii Espoon alaikäisten turvapaikanhakijoiden tukiryhmä, jonka jäsenenä olen ja jonka kautta olen tarjoutunut auttamaan ja päässytkin jotain pientä tekemäänkin.

Nyt kuntavaalien alla sinne perustettiin keskustelu seuraavalla alustuksella.

Koska monet turvapaikanhakijoita koskevat päätökset tehdään kuntatasolla, haluamme antaa ryhmäläisille mahdollisuuden markkinoida itseään tuleviin kunnallisvaaleihin liittyen. Tässä ketjussa voivat siis ilmoittautua ne, jotka ovat ehdolla tämän vuoden kunnallisvaaleissa Espoossa tai lähikunnissa. Mainonnassa pyydetään keskittymään turvapaikanhakijoita koskeviin teemoihin. Ehdokkaille voi myös esittää kysymyksiä ja kommentteja.

Vastasin siihen seuraavasti

Moi! Olen myös ehdokkaana Espoossa.

Olen vahvasti turvapaikanhakijoiden vastaanottamisen puolella ja haluan tukea Espooseen tulevien auttamista ja tukemista ja kotouttamista.

Asuin nuorena 1985-1989 Syyriassa, Damaskuksessa, ja me käytiin shoppailemassa mm. Aleppossa. Palmyrassakin olen käynyt.

Suren Syyrian sodasta kärsivien tilannetta sekä tietenkin muualtakin pakenevien kohtaloita. Haluan auttaa ja sen takia tässä ryhmässä olenkin jo vähän apua päässyt antamaan.

Jos tulen valituksi (tai pääsen muutoin vaikuttamaan asioihin), tulen mm. tältäkin ryhmältä pyytämään apua, neuvoja, ideoita ja ehdotuksia siitä, mitä Espoo voisi tehdä. En ole itse valmiiksi tämän alan asiantuntija, vaan käännyn osaajien ja itse turvapaikanhakijoiden ja maahanmuuttajien puoleen kysymään.

Terveisiä Kivenlahdesta!

https://allanhalme.net

PS. Kaivelin vanhoista kotivideoista kuvan meidän parvekkeen kaupunkimaisemasta.

Damascus, 1985